REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z drobenky a dalších ingrediencí doplněné kompotovým nebo i čerstvým ovocem, upečené v troubě.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekpískového cukru
2/3 hrnkumléka
2 ksvejce
1/8 ksmásla
1 balíčekprášku do pečiva
1 balíčekvanilkového cukru
ovocný kompot (meruňky, jahody ...) nebo čerstvé ovoce

Postup:

1. Z pískového cukru, mouky, másla a vanilkového cukru zpracujeme drobenku
2. Jeden hrnek drobenky odebereme, do zbylé přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva
3. Těsto nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou
4. Pečeme asi 20 minut při teplotě 170-180 °C.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy