REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový koláč s ostružinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z mouky, másla a cukru, posypaný ostružinami, mandlemi, cukrem, drobenkou.


Ingredience:
350 gostružin
300 ghladké mouky
140 gmásla
110 gkrupicového cukru
80 gnasekaných oloupaných mandlí
špetka soli
tuk na vymazání formy

Postup:

1. V míse promícháme prosátou hladkou mouku s 80 g krupicového cukru a špetkou soli
2. Přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo a prsty vše rozemneme na drobenku
3. Oddělíme z ní čtvrtinu a zbylou větší část upěchujeme na dno i boky vymazané kulaté koláčové formy, poklademe očištěnými ostružinami, rovnoměrně posypeme zbylým krupicovým cukrem, na drobno nasekanými mandlemi a zbylou drobenkou
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 20-30 minut, dokud nejsou okraje koláče hnědavé (jestliže se začne koláč během pečení na povrchu připalovat, zakryjte ho alobalem).

Doporučení:

Koláč je skvělý teplý i vychlazený a zvlášť výborný je s kopečkem šlehačky nebo husté zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy