REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový dort s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z tří plátů těsta, povidlové náplně a ztužené šlehačky připravený sladký dort, zdobený drobenkou, moučkovým cukrem a mandlemi.


Ingredience:
475 ghrubé mouky
450 gjemných povidel
200 gšlehačky
200 gmásla
200 gcukru
1 balíčekztužovače šlehačky
1 balíčekvanilkového cukru
2 lžícesekaných mandlí
1 lžičkamoučkového cukru na posypání
1 lžičkaprášku do pečiva
1 ksvejce
nastrouhaná citrónová kůra z 1 ks citrónu

Postup:

1. Smícháme mouku, prášek do pečiva, vejce, cukr a citrónovou kůru s rozpuštěným máslem, uhněteme drobenku, oddělíme 150 g hmoty a zbylé těsto rozdělíme na 3 stejné díly
2. První část těsta rovnoměrně rozprostřeme do vymazané dortové formy a v trouby vyhřáté na 200 °C pečeme 12 až 15 minut, korpus necháme 5 minut vychladnout a pak ho vyklopíme z formy, u druhé části těsta postupujeme stejně
3. Třetí díl před vložením do trouby posypeme zbylou drobenkou a sekanými mandlemi, pečeme také v trouby vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
4. Šlehačku, ztužovač a vanilkový cukr ušleháme do tuha
5. První dva upečené korpusy nejdříve potřeme povidly, pak šlehačkou, položíme je na sebe, třetí dl obohacený mandlemi a drobenkou dáme nahoru
6. Dort nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy