REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenková buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy upečené z litého těsta, z obou stran obaleného drobenkou, s náplní tvarohovou doplněnou o rozinky a skořici.


Ingredience:
3 sklenicepolohrubé mouky
1 sklenicecukru
1/8 kskostky másla
1 sáčekprášek do pečiva
Na těsto (náplň):
3 kstvarohy
3 ksvejce
1 sklenicecukru
0,5 lmléka
rozinky, mletá skořice (švestky ...)
tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

1. Plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou
2. Připravíme si drobenku; mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva, pak prohněteme rukou spolu s povoleným máslem
3. Tvarohy smícháme s vejci, cukrem a mlékem, přidáme rozinky a skořici, důkladně vše opět promícháme
4. Polovinu drobenky nasypeme na vymazaný a vysypaný plech, na drobenku na plechu nalijeme náplň, tu pak zasypeme druhou polovinou drobenky
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, tedy asi 40 minut
6. Hotovou prochladlou drobenkovou buchtu rozkrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ji podávat.

Doporučení:

Místo rozinek můžeme buchtu ochutit různým sezónním ovocem. Chcete-li mít buchtu nižší s méně vysokou náplní, nebo upéci úspornější variantu tohoto receptu, stačí na náplň použít jen 2 ks tvarohy, 2 ks vejce a 3-4 dl mléka …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy