REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenková bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobenka smíchaná s vejcem, mlékem a práškem do pečiva, vylitá do formy, obložená kousky jahod a upečená v troubě.


Ingredience:
300-350 gčerstvých jahod
300 gpolohrubé mouky
220 gkrystalového cukru
130 gmásla
250 mlpolotučného mléka
1 sáčekprášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksvejce
mouka na vysypání formy
máslo na vymazání formy

Postup:

1. Do větší mísy vsypeme mouku, oba cukry, přidáme na plátky nakrájené povolené máslo, prsty zpracujeme na drobenku
2. Jeden hrnek drobenky odložíme na ozdobu, ke zbylé drobence přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva, vymícháme hladké těsto
3. Koláčovou formu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do ní vlijeme polovinu těsta, poklademe rozpůlenými jahodami, zalijeme druhou částí těsta, vyskládáme zbylými jahodami a posypeme odloženou drobenkou
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme, dokud nám bublanina nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy