Drobenka smíchaná s vejcem, mlékem a práškem do pečiva, vylitá do formy, obložená kousky jahod a upečená v troubě.
Ingredience:
300-350 g | čerstvých jahod |
300 g | polohrubé mouky |
220 g | krystalového cukru |
130 g | másla |
250 ml | polotučného mléka |
1 sáček | prášku do pečiva |
1 sáček | vanilkového cukru |
2 ks | vejce |
mouka na vysypání formy | |
máslo na vymazání formy |
Postup:
1. Do větší mísy vsypeme mouku, oba cukry, přidáme na plátky nakrájené povolené máslo, prsty zpracujeme na drobenku
2. Jeden hrnek drobenky odložíme na ozdobu, ke zbylé drobence přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva, vymícháme hladké těsto
3. Koláčovou formu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do ní vlijeme polovinu těsta, poklademe rozpůlenými jahodami, zalijeme druhou částí těsta, vyskládáme zbylými jahodami a posypeme odloženou drobenkou
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme, dokud nám bublanina nezezlátne.