REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort sypaný mandlovými lupínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené dortové korpusy slepené marmeládou a plněné jablečnou hmotou, po zatuhnutí potřené šlehačkou, ozdobené ovocem a mandlovými lupínky.


Ingredience:
90 gmoučkového cukru
80 gmandlových lupínek
60 ghladké mouky
40 gškrobu
3 ksvajec
250 mlšlehačky
špetka soli
olej na vymazání formy
moučkový cukr na vysypání formy
Na náplň:
600 gjablek
120 gmarmelády
100 gmoučkového cukru
50 grozinek
50 goříšků
30 gškrobu
30 gmásla
2 gželatiny
citronová šťáva
skořice
rum
voda

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru a solí na krém, pak přimícháme polovinu hladké mouky, bílky vyšleháme za postupného přisypávání zbylého moučkového cukru na tuhý sníh, obě hmoty spojíme a vmícháme zbylou hladkou mouku se škrobem
2. Z těsta rozetřeme na pečící papír 5 kol o průměru dortového ráfku, upečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C, necháme vychladnout, pak korpusy sejmeme z papíru a slepíme k sobě marmeládou, zvlášť tři placky a dvě placky
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do kastrolku s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, podusíme, přidáme moučkový cukr, hrozinky, nadrobno nasekané oříšky, ještě krátce podusíme, zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, ochutíme rumem, skořicí, citronovou šťávou a vmícháme rozpuštěnou želatinu
4. Na dno vymazané a vysypané dortové formy vložíme tři slepené korpusy, potom naneseme teplou jablečnou hmotu, přiklopíme posledními dvěma korpusy a dortovou formu vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny zatuhnout
5. Zatuhlý dort potřeme šlehačkou, strany posypeme mandlovými lupínky a povrch dozdobíme ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy