REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort sypaný mandlovými lupínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené dortové korpusy slepené marmeládou a plněné jablečnou hmotou, po zatuhnutí potřené šlehačkou, ozdobené ovocem a mandlovými lupínky.


Ingredience:
90 gmoučkového cukru
80 gmandlových lupínek
60 ghladké mouky
40 gškrobu
3 ksvajec
250 mlšlehačky
špetka soli
olej na vymazání formy
moučkový cukr na vysypání formy
Na náplň:
600 gjablek
120 gmarmelády
100 gmoučkového cukru
50 grozinek
50 goříšků
30 gškrobu
30 gmásla
2 gželatiny
citronová šťáva
skořice
rum
voda

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru a solí na krém, pak přimícháme polovinu hladké mouky, bílky vyšleháme za postupného přisypávání zbylého moučkového cukru na tuhý sníh, obě hmoty spojíme a vmícháme zbylou hladkou mouku se škrobem
2. Z těsta rozetřeme na pečící papír 5 kol o průměru dortového ráfku, upečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C, necháme vychladnout, pak korpusy sejmeme z papíru a slepíme k sobě marmeládou, zvlášť tři placky a dvě placky
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do kastrolku s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, podusíme, přidáme moučkový cukr, hrozinky, nadrobno nasekané oříšky, ještě krátce podusíme, zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, ochutíme rumem, skořicí, citronovou šťávou a vmícháme rozpuštěnou želatinu
4. Na dno vymazané a vysypané dortové formy vložíme tři slepené korpusy, potom naneseme teplou jablečnou hmotu, přiklopíme posledními dvěma korpusy a dortovou formu vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny zatuhnout
5. Zatuhlý dort potřeme šlehačkou, strany posypeme mandlovými lupínky a povrch dozdobíme ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy