REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort sypaný mandlovými lupínky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené dortové korpusy slepené marmeládou a plněné jablečnou hmotou, po zatuhnutí potřené šlehačkou, ozdobené ovocem a mandlovými lupínky.


Ingredience:
90 gmoučkového cukru
80 gmandlových lupínek
60 ghladké mouky
40 gškrobu
3 ksvajec
250 mlšlehačky
špetka soli
olej na vymazání formy
moučkový cukr na vysypání formy
Na náplň:
600 gjablek
120 gmarmelády
100 gmoučkového cukru
50 grozinek
50 goříšků
30 gškrobu
30 gmásla
2 gželatiny
citronová šťáva
skořice
rum
voda

Postup:

1. Žloutky utřeme s polovinou moučkového cukru a solí na krém, pak přimícháme polovinu hladké mouky, bílky vyšleháme za postupného přisypávání zbylého moučkového cukru na tuhý sníh, obě hmoty spojíme a vmícháme zbylou hladkou mouku se škrobem
2. Z těsta rozetřeme na pečící papír 5 kol o průměru dortového ráfku, upečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C, necháme vychladnout, pak korpusy sejmeme z papíru a slepíme k sobě marmeládou, zvlášť tři placky a dvě placky
3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do kastrolku s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody, podusíme, přidáme moučkový cukr, hrozinky, nadrobno nasekané oříšky, ještě krátce podusíme, zahustíme zálivkou ze škrobu a vody, ochutíme rumem, skořicí, citronovou šťávou a vmícháme rozpuštěnou želatinu
4. Na dno vymazané a vysypané dortové formy vložíme tři slepené korpusy, potom naneseme teplou jablečnou hmotu, přiklopíme posledními dvěma korpusy a dortovou formu vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny zatuhnout
5. Zatuhlý dort potřeme šlehačkou, strany posypeme mandlovými lupínky a povrch dozdobíme ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy