REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort z piškotového korpusu plněný tvarohovou náplní a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus naplněný tvarohovou náplní a půlkami jahod, ozdobený opět jahodami a vyšlehaným tvarohem.


Ingredience:
Na korpus:
250 ghladké mouky
250 gcukru krupice
250 gmásla
100 mlvlažné vody
100 mloleje
4 ksvajec
1/2 sáčkuprášku do pečiva
mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu
dortová forma 23 cm
Na náplň a zdobení:
2 ksvaničky tučného tvarohu
1 ksvejce
125 gmásla
2 sáčkyvanilkového cukru
čerstvé jahody
moučkový cukr dle chuti

Postup:

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Připravíme si náplň; povolené máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pozvolna do něj zašleháme obě vaničky tvarohu
8. Jahody důkladně omyjeme a necháme úplně oschnout
9. Spodní část piškotového korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme ji částí tvarohové náplně, poklademe polovinami jahod, ovoce zaděláme opět tvarohovou náplní
10. Položíme druhou část piškotového korpusu, tu poklademe jahodami a dort potřeme zbylou tvarohovou náplní
11. Hotový dort necháme v lednici ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy