REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort z ricotty z La Formaggeria Gran Moravia a citrusových plodů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ricottový dort zdobený ovocem a želé. Nejlépe v horkovzdušné troubě upečený dortový korpus, důkladně prochladlý potřený želé a obložený kousky citrusů, ty opět potřené želé.


Ingredience:
Na těsto:
350 gricotty z La Formaggeria Gran Moravia
80 gcukru
60 gpšeničné krupice
50 grozinek
3 polévkové lžícebrandy (rumu)
3 polévkové lžícecitronové šťávy
1/2 čajové lžičkymleté vanilky (nebo 1 balení vanilkového cukru)
3 ksvelké žloutky
kůra z 1 citronu
špetka soli
čerstvé máslo z La Formaggeria Gran Moravia na vymazání formy
Na náplň:
2 kspomeranče
2 ksmandarinky (klementinky nebo satsumi)
1 kscitron
1 sáčekdortového želé

Postup:
  1. Rozinky zalijte brandy a nechte 30 minut nabobtnat.
  2. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C. Formu vytřete máslem a vysypte 1 polévkovou lžící krupice.
  3. V míse rozetřete ricottu, přidejte žloutky, cukr, sůl, citronovou šťávu, vanilku nebo vanilkový cukr a zbytek krupice. Utřete dohladka, přidejte citronovou kůru, rozinky i s brandy.
  4. Ricottovou hmotu nalijte do formy a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut dozlatova.
  5. Dort nechte ve vypnuté troubě nejméně 2 hodiny chladnout. Dvířka trouby musí zůstat široce otevřená.
  6. Náplň: oloupané citrusové plody nakrájejte na dílky a odstraňte z nich blány, připravte si dortové želé.
  7. Vychladlý dort vyjměte z formy, položte jej na plochou mísu a povrch potřete želé. Citrusové dílky položte na horní plochu a potřete zbývajícím želé.
  8. Před podáváním nechte želé ztuhnout a ještě chvíli odležet.
Doporučení:

V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra nebo čerstvý tvaroh. Široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.

Poznámka:

Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy