REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortový korpus pečený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený dortový korpus připravený smícháním polohrubé mouky, tuku nebo margarínu, kypřícího prášku, cukru a vajíček.


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
100 gměkkého másla nebo margarínu
100 gcukru krupice
2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
3 ksvejce
trochu mouky na vysypání formy
tuk na vymazání formy
Pro tmavé těsto navíc:
1-2 lžičkyneslazeného kakaa holandského typu
forma na dorty o velikosti 26 cm

Postup:

1. Do mísy prosijeme mouku spolu s kypřicí prášek do pečiva, pokud budeme chtít korpus tmavý, pak ještě přisypeme kakao
2. Přidáme povolené máslo nebo margarín a vejce, vše mícháme elektrickým šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni otáček, pak asi 2 minuty na nejvyšším stupni otáček až vznikne hladké těsto
3. Těsto nalijeme do připravené formy vytřené tukem a vysypané moukou, povrch uhladíme stěrkou a dáme do elektrické trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzdušné 160 °C, plynové stupeň 2-3) péct na cca 20 minut
4. Po upečení vyndáme formu z trouby a necháme asi 10 minut vychladnout, pak uvolníme nejlépe kulatým nožem okraj formy od korpusu, formu rozevřeme a korpus přendáme na mřížku, necháme ho zcela vychladnout
5. Dortový korpus dále zdobíme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Jestli je korpus dostatečně upečený zjistíte podle špejle, kterou píchnete doprostřed korpusu. Pokud je špejle po vytažení suchá, je korpus upečený, pokud se ale špejle lepí, necháme korpus ještě chvíli péct.

Poznámka:

Další obměny dortového korpusu: do těsta přidáme například mandle, oříšky, citrónovou kůru nebo nastrouhanou čokoládu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy