REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort se šampaňským

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z křehkého těsta, plněný náplní z jablek, pudinkového prášku, cukru, sektu a jablečné šťávy, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
140 gmásla
1 ks vejce
1 balíčekvanilkového cukru
0,5 balíčkukypřicího prášku do pečiva
mouka na pomoučení
tuk a mouka na formu
Na náplň:
400 mlsuchého sektu
200 mljablečné šťávy
800 gjablek
200 gcukru
2 balíčkyvanilkového pudinku
Na ozdobení:
250 mlsmetany ke šlehání
čokoládové hoblinky

Postup:

1. Polohrubou mouku smícháme s kypřicím práškem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem nakrájeným na menší kousky, promícháme a vytvoříme křehké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu
2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a kousky nakrájíme na kostičky
3. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na plát, položíme do tukem vytřené a moukou vysypané formy o průměru 26 cm, vytáhneme z něj okraj vysoký asi 4 cm a na těsto rozložíme jablečné kostičky
4. V hrnci smícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání vlijeme suchý sekt i jablečnou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na jablkové kostičky
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut
6. Vychladlý ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy