REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort se šampaňským

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z křehkého těsta, plněný náplní z jablek, pudinkového prášku, cukru, sektu a jablečné šťávy, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
140 gmásla
1 ks vejce
1 balíčekvanilkového cukru
0,5 balíčkukypřicího prášku do pečiva
mouka na pomoučení
tuk a mouka na formu
Na náplň:
400 mlsuchého sektu
200 mljablečné šťávy
800 gjablek
200 gcukru
2 balíčkyvanilkového pudinku
Na ozdobení:
250 mlsmetany ke šlehání
čokoládové hoblinky

Postup:

1. Polohrubou mouku smícháme s kypřicím práškem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem nakrájeným na menší kousky, promícháme a vytvoříme křehké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu
2. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a kousky nakrájíme na kostičky
3. Na pomoučeném válu vyválíme těsto na plát, položíme do tukem vytřené a moukou vysypané formy o průměru 26 cm, vytáhneme z něj okraj vysoký asi 4 cm a na těsto rozložíme jablečné kostičky
4. V hrnci smícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání vlijeme suchý sekt i jablečnou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na jablkové kostičky
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut
6. Vychladlý ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy