REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort Hummingbird

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na velikonoční dort podle cukrářského a pekařského mistra Josefa Maršálka. Nechte se inspirovat a upečte si dort podle profesionála!


Ingredience:
Rozpis na 1 dort o průměru 24 cm:
300 ghladká mouka
280 ghnědý cukr
150 gbílý jogurt
100 gsekaný ananas
100 golej
50 gpekanové ořechy
30 gkokosu
6 gjedlá soda
5 gskořice
3-4 kspřezrálé rozmačkané oloupané banány
3 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
Náplň:
400 gtvaroh v kostce
200 gmáslo
160 gcukr krupice
20 grum
1/2 ksvanilkového lusku
modrá spirulina
Na dokončení:
100 gananasu
50 gbílá čokoláda
2 lžícehoblin sušeného kokosu
modrá nebo stříbrná metalická barva

Postup:
  1. Na korpus smícháme všechny ingredience, stačí jen stěrkou, dohladka. Upečeme v dortové formě s papírem na dně při asi 170 °C. Po asi 45-50 minutách zkusíme špejlí. Necháme dobře vychladnout, vyjmeme z formy a dvakrát prořízneme.
  2. Na náplň vyšleháme máslo, cukr, rum a vanilku do lehkého krému, vešleháme tvaroh a obarvíme spirulinou na světle modro. Dort malou částí krému naplníme a zbylým dohladka zahladíme. Necháme ztuhnout v lednici.
  3. Do mrazáku dáme na 20 minut pečící plech. Ananas nakrájíme na kostky a na grilovací pánvi lehce ugrilujeme.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme, naplníme ji do papírového sáčku, ustřihneme rožek a na obrácenou stranu zamrazeného plechu nastříkáme dlouhé čáry, ty ihned ztuhnou, shrneme je k sobě a smotáme do hnízda.
  5. Na vychlazený dort nastříkáme štětcem metalickou barvu, na horní část opatrně přeneseme “hnízdo” a to naplníme grilovaným ananasem. Dozdobíme plátky kokosu a listy ananasu.
Poznámka:

Instagram: Marsalekjosef82, Marsalekjosef.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy