REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort Hummingbird

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na velikonoční dort podle cukrářského a pekařského mistra Josefa Maršálka. Nechte se inspirovat a upečte si dort podle profesionála!


Ingredience:
Rozpis na 1 dort o průměru 24 cm:
300 ghladká mouka
280 ghnědý cukr
150 gbílý jogurt
100 gsekaný ananas
100 golej
50 gpekanové ořechy
30 gkokosu
6 gjedlá soda
5 gskořice
3-4 kspřezrálé rozmačkané oloupané banány
3 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
Náplň:
400 gtvaroh v kostce
200 gmáslo
160 gcukr krupice
20 grum
1/2 ksvanilkového lusku
modrá spirulina
Na dokončení:
100 gananasu
50 gbílá čokoláda
2 lžícehoblin sušeného kokosu
modrá nebo stříbrná metalická barva

Postup:
  1. Na korpus smícháme všechny ingredience, stačí jen stěrkou, dohladka. Upečeme v dortové formě s papírem na dně při asi 170 °C. Po asi 45-50 minutách zkusíme špejlí. Necháme dobře vychladnout, vyjmeme z formy a dvakrát prořízneme.
  2. Na náplň vyšleháme máslo, cukr, rum a vanilku do lehkého krému, vešleháme tvaroh a obarvíme spirulinou na světle modro. Dort malou částí krému naplníme a zbylým dohladka zahladíme. Necháme ztuhnout v lednici.
  3. Do mrazáku dáme na 20 minut pečící plech. Ananas nakrájíme na kostky a na grilovací pánvi lehce ugrilujeme.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme, naplníme ji do papírového sáčku, ustřihneme rožek a na obrácenou stranu zamrazeného plechu nastříkáme dlouhé čáry, ty ihned ztuhnou, shrneme je k sobě a smotáme do hnízda.
  5. Na vychlazený dort nastříkáme štětcem metalickou barvu, na horní část opatrně přeneseme “hnízdo” a to naplníme grilovaným ananasem. Dozdobíme plátky kokosu a listy ananasu.
Poznámka:

Instagram: Marsalekjosef82, Marsalekjosef.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy