REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort Harlekýn z pečeného korpusu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládový dort připravený z upečeného korpusu, jíškové kaše a kakaového krému, ozdobený šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.


Ingredience:
Na korpus:
140 gkrupicového cukru
50 gpolohrubé mouky
20 gkakaa
4 ksvejce
Na kaši (polotovar do krému):
70 gmásla
30 ghladké mouky
2 dclmléka
Na krém:
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
30 gkakaa
a kaše viz výše
tuk na vymazání formy
hladká mouka na vysypání formy
nastrouhaná čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Z vajíček oddělíme bílky od žloutků, žloutky smícháme s cukrem, ale nešleháme, pak přidáme kakao, mouku a tuhý sníh z bílků 2. Hmotu nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hladkou moukou a pečeme asi 40 minut v troubě rozehřáté na 170 °C, po upečení necháme korpus zchládnout
3. Připravíme si kaši, polotovar pro přípravu krému; máslo rozpustíme na pánvičce, zamícháme mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme kaši, necháme ji vychladit
4. Máslo s cukrem a kakaem vyšleháme a přidáme vychlazenou kaši
5. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do lednice vychladit nejméně na 12 hodin
6. Dort těsně před podáním ozdobíme šlehačkou, nebo můžeme dort nakrájet na jednotlivé porce a až ty hojně postříkat šlehačkou a ozdobit nastrouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy