REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort Harlekýn z nepečeného korpusu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládový dort servírovaný ozdobený šlehačkou. Tento recept je z nepečeného korpusu.


Ingredience:
3 balenídětských piškotů
1 baleníšlehačky
1/2 sáčkukakaa
500 mlvody
250 gmásla
50 gčokolády na vaření
4 ksžloutků
3 lžícemoučkového cukru
dortová forma
nastrouhaná čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Svaříme vodu s kakaem a čokoládou na vaření, pak odstavíme ze zdroje tepla a necháme vystydnout
2. Povolené máslo, moučkový cukr a žloutky utřeme do pěny
3. Do máslového krému přimícháme vychladlou kakaovou směs
4. Dno dortové formy vyložíme vrstvou piškotů, zbylé piškoty zamícháme do směsi a nalijeme do formy, kterou dáme do ledničky vychladit
5. Ztuhlý dort lehce zespodu nahřejeme a pak dort vyklepneme
6. Jednotlivé porce Harlekýna servírujeme ozdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Doporučení:

Dort je dobré nechat v lednici alespoň 6 hodin, nejlépe však přes noc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy