Další z osvědčených receptur cukrářského mistra a pekaře Josefa Maršálka, tentokrát na dort z piškotového korpusu plný šlehačky, dochucený želé z indické růže, zdobený ovocem a pistáciemi.
Ingredience:
250 g | BIO Pernerka Špaldová mouka jemná |
200 g | cukr krupice |
100 g | rozpuštěné máslo |
100 g | podmáslí |
1 sáček | prášek do pečiva |
1/3 lžičky | soli |
6 ks | vejce |
Náplň: | |
400 g | smetana ke šlehání 33 % |
1 ks | vanilkový lusk |
Na dokončení: | |
400 g | čerstvé jahody a třešně |
200 g | želé z indické růže Fat Brothers |
50 ml | griotky |
1 lžíce | sekaných pistácií |
Postup:
- Vejce s cukrem a solí šleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme máslo s podmáslím a nakonec lehce “zabalíme” mouku s práškem do pečiva.
- Pečeme ve vyhřáté troubě v papírem vyložené dortové formě o průměru asi 16 cm při 180 °C asi 35-40 minut. Před vytažením zkusíme špejlí.
- Necháme vychladnout a dvakrát prořízneme.
- Spodní korpus prokapeme polovinou griotky a potřeme polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkáme sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 do tuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopíme dalším korpusem a postup zopakujeme. Poslední korpus přiložíme a zamázneme zbytkem smetany.
- Dozdobíme čerstvými jahodami a třešněmi a posypeme sekanými pistáciemi. Podáváme vychlazené.
Fat Brothers Želé z indické růže zakoupíte na www.rohlik.cz nebo na www.hotelkotera.cz. BIO Pernerka Špaldová mouka k dostání na www.pernerka.cz nebo ve vybraných obchodních řetězcích, více info na stránkách.
Poznámka:Maršálekjosef.com, Instagram: Maršálekjosef82