REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domikát z Valašska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka z Valašska na polévku připravenou z brynzy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
80 gbrynzy
1 lžícehladké mouky
2 dlmléka
1 kscibule
trochu sladké smetany
brambory
drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Do vařící vody se solí, kmínem a celou cibulí vlijeme hrnek mléka rozkverlaného se lžící hladké mouky a rozdrobenou brynzou
2. Polévku chvíli povaříme, pro zjemnění přidáme trochu sladké smetany
3. Polévku podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy