REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dumlikačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu prastarý recept na polévku ze Slovácka, která se vařila z tuřínu, hovězího vývaru, krupice a dalších surovin. Podávala se ozdobená nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
250 gstrouhaného tuřínu
100 gsladké smetany
50 gstrouhaného sýru
50 gkrupice
1 lhovězího vývaru
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Tuřín oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vaříme ve vývaru 15 minut
2. Na pánvi opražíme krupici, rozklepneme vejce a promícháme, lžící tvoříme noky, které zavaříme do polévky
3. Hotovou polévku zjemníme smetanou, osolíme, opepříme
4. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy