REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí veka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na domácí veku prezentovaný Láďou Hruškou.


Ingredience:
2,5 hrnkuhladké mouky
1 hrnekvody
2 lžičkysoli
2 lžíceolivového oleje
3/4 kskostky droždí
papír na pečení
olivový olej na potření

Postup:

1. Do mísy nasypeme prosátou mouku, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody, necháme vzejít kvásek
2. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli a hrnek vody, rukama v míse vypracujte hladké těsto, z kterého vytvarujeme velký bochník, přikrytý čistou utěrkou necháme 1 hodinu kynout
3. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, z kterých vyválíme válečky, ty pak necháme na plechu vyloženém papírem na pečené ještě 20 minut kynout
4. Veky potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190 °C, pečeme 20 minut dozlatova.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy