REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí rohlíky plněné nivou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchané rohlíky z majonézového kynutého těsta plněné strouhanou nivou a pečené v troubě do zlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
50 gdroždí
10 lžicstrouhané nivy
3 žícecukru
2 lžíceoleje
1 ksmalé majonézy (100 g)
sůl

Postup:

1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek
2. Po vykynutí přidáme mouku, lžičku soli, majolku a 2 lžíce oleje
3. Necháme vykynout
4. Pak těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme kruh vysoký asi 1 cm
5. Kruh rozdělíme na 4 stejně velké trojúhelníky
6. K širší straně položíme lžíci sýra a zavineme ke špičce
7. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C asi 20 minut
8. Vychladíme na mřížce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy