REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí vdolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vdolky z kynutého těsta upečené dozlatova, podávané pokladené rumovými blumami, pocukrované.


Ingredience:
500 ghladké mouky
80 gmásla
25 gdroždí
1 ksvejce
2,5 dlvlažného mléka
2 lžícecukru
1/2 lžičkysoli
cukr na posypání
tuk na potření

Postup:

1. Do mísy prosejeme hladkou mouku, do středu rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a vlažného mléka, mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek
2. Přimícháme zbylé mléko, cukr, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
3. Potom z těsta pomoučenou lžící vykrojíme bochánky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, trochu rozploštíme, potřeme rozpuštěným tukem, necháme ještě asi 20 minut kynout, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 35-40 minut)
4. Omyté vypeckované blumy nakrájíme na menší kousky, pak dusíme s rumem 15 minut, vmícháme marmeládu, zbylý cukr a povaříme do zhoustnutí
5. Horké blumy rozdělíme na prochladlé vdolky, pocukrujeme je a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy