REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí lučina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobená chutná lučina, osolená, vhodná jen tak, nebo k výrobě slaných pomazánek, bez soli, tedy téměř bez chuti, vhodná na výrobu sladkých dezertů. Skvěle v receptech nahradí italské mascarpone!


Ingredience:
500 gneochuceného bílého jogurtu
180 gzakysané smetany
(sůl)
sklenice s víkem
čistá hadrová utěrka

Postup:

1. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, dle chuti osolíme (na přípravu lučiny, kterou chceme dále použít na výrobu sladkých dezertů, nesolíme!)
2. Na sklenici položíme čistou utěrku, do které nalijeme připravenou směs, zakryjeme víčkem a necháme do druhého dne v lednici, aby se syrovátka pěkně vykapala z utěrky (utěrku po pár hodinách zkontrolujeme a případně povytáhneme, aby se spodní část utěrky nemáčela v odkapané syrovátce)
3. Druhý den je hotovo, lučinu v utěrce přendejte do umělohmotné dózy s poklopem a skladujte v lednici, syrovátku můžete použít například při pečení chleba.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy