REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Daňčí (jelení) kostky se zázvorem a protlakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další ze slaných medových receptů. Podle tohoto můžete uvařit skvělé daňčí nebo jelení maso servírované utopené v omáčce z bylinek, zázvoru, červeného vína, rajského protlaku ….


Ingredience:
cca 750 gdaňčího nebo jeleního plecka
70 grajského protlaku
150 mlsladkého červeného vína
3 ksplátky asi 0,5 cm silné čerstvého zázvoru
2 ksčervené cibule
2 kapkyworcesterové omáčky
2 lžícemedu Medokomerc
1 lžíceškvarkového sádla (nebo lžíce sádla a lžička malých škvarečků)
1 lžícehladké mouky
snítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky nebo spíš kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. V hrnci zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli a med, přidáme maso, opečeme ho rychle ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme kolečka zázvoru, rajský protlak, snítku tymiánu a zalijeme vínem.
  3. Vše dobře promícháme a krátce povaříme, podlijeme horkou vodou, nebo zvěřinovým vývarem podle potřeby a dusíme do měkka.
  4. Omáčku necháme vydusit na požadovanou hustotu, podle chuti ji osolíme, opepříme, případně přidáme med. Je-li potřeba můžeme přidat i pár kapek citrónové šťávy.
  5. Kolečka zázvoru a tymián vyjmeme. Můžeme podávat s pečivem nebo přílohou podle chuti.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy