Další ze slaných medových receptů. Podle tohoto můžete uvařit skvělé daňčí nebo jelení maso servírované utopené v omáčce z bylinek, zázvoru, červeného vína, rajského protlaku ….
Ingredience:
cca 750 g | daňčího nebo jeleního plecka |
70 g | rajského protlaku |
150 ml | sladkého červeného vína |
3 ks | plátky asi 0,5 cm silné čerstvého zázvoru |
2 ks | červené cibule |
2 kapky | worcesterové omáčky |
2 lžíce | medu Medokomerc |
1 lžíce | škvarkového sádla (nebo lžíce sádla a lžička malých škvarečků) |
1 lžíce | hladké mouky |
snítky tymiánu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky nebo spíš kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- V hrnci zpěníme na sádle drobně nakrájenou cibuli a med, přidáme maso, opečeme ho rychle ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme kolečka zázvoru, rajský protlak, snítku tymiánu a zalijeme vínem.
- Vše dobře promícháme a krátce povaříme, podlijeme horkou vodou, nebo zvěřinovým vývarem podle potřeby a dusíme do měkka.
- Omáčku necháme vydusit na požadovanou hustotu, podle chuti ji osolíme, opepříme, případně přidáme med. Je-li potřeba můžeme přidat i pár kapek citrónové šťávy.
- Kolečka zázvoru a tymián vyjmeme. Můžeme podávat s pečivem nebo přílohou podle chuti.