REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehounký salát z mladých cuket s jarní cibulkou, snítkami kopru a lístky bazalky. Přelitý sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
2 ks střední cukety
2 ks stroužku česneku
2 ksmladé cibulky
lístky bazalky
mladý kopr
Nálev:
4 lžíceolivového oleje
2 lžícevinného octa
moučkový cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nastrouháme na jemná kolečka
2. Vložíme do osolené vroucí vody, 1 minutu povaříme, slijeme přes sítko, necháme okapat
3. Odkapané vychladlé cukety promícháme, s nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem, nasekanými lístky bazalky
4. Z vinného octa, oleje, soli, pepře rozmícháme nálev, který ochutíme cukrem
5. Cukety zalijeme nálevem, promícháme a na hodinu dáme do lednice odležet
6. Vychlazený salát rozložíme na talíře a posypeme nasekaným mladým koprem
7. Podáváme buď jako přílohu nebo s bílou vekou jako lehkou večeři nebo svačinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy