REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cukety, cibule, česneku, brambor, koření, másla a vývaru, zjemněná smetanou.


Ingredience:
600 gcukety
1 lžičkasušeného oregana
1 lžícemásla na zjemnění
1 lžíceolivového oleje + na zastříknutí
100 mlsmetany
1 lzeleninového vývaru
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksstředně velké brambory
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme 5 minut oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a po 1 minutě i oloupanou nastrouhanou bramboru a vše za stálého míchání opékáme, aby obsah v hrnci chytil lehce nazlátlou barvu
2. Pak přidáme na plátky nakrájenou cuketu, oregano a ještě chvíli za občasného promíchání opékáme
3. Osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, aby cuketa změkla
4. Potom rozmixujeme tyčkovým mixérem, zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme a podáváme posypané pepřem, zastřiknuté olivovým olejem a opečenými plátky bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy