REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová polévka se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z cukety, česneku, cibule, zeleninového vývaru, roquefortu a smetany.


Ingredience:
900 gcukety
100 gsýra roquefortu
800 mlzeleninového vývaru
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkasušeného oregana
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
3 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
mletý černý pepř
sůl
Na ozdobu:
nasekané čerstvé oregano
rozdrobený roquefort

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji i másle opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli(měla by změknout a ne se zabarvit)
2. Přidáme omytou na kolečka nakrájenou cuketu, oloupané prolisované stroužky česneku, oregano a za stálého míchání opékáme 10 minut, pak přilijeme zeleninový vývar a přiklopené vaříme na mírném ohni 30 minut
3. Potom přidáme sýr, který necháme rozehřát, poté polévku rozmixujeme, vlijeme většinu smetany, zahřejeme a podle chuti osolíme a opepříme
4. Podáváme zastřiknuté zbylou smetanou, ozdobené rozdrobeným sýrem, na jemno nasekaným oreganem a čerstvým chlebem.

Poznámka:

Roquefort (rokfór) – Původem francouzský polotvrdý plísňový sýr vyráběný z ovčího mléka s výraznou ostrou chutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy