REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová polévka s oreganem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z cukety, šalotky, oregana, zeleninového vývaru a smetany.


Ingredience:
850 gcukety
700 mlzeleninového vývaru
300 mlsmetany ke šlehání
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
3 ksšalotek
1 kssnítky oregana + na ozdobu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji a másle orestujeme dozlatova oloupané na drobno nasekané šalotky, přidáme na tenká kolečka nakrájené cukety, na hrubo nasekané oregano a 10 minut za stálého míchání opékáme
2. Potom vlijeme zeleninový vývar, aby byly cukety potopené a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, dokud cukety nezměknou
3. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, podle chuti osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a krátce prohřejeme
4. Podáváme ozdobené snítkami oregana.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy