Sladký moučník z mouky, podmáslí, vejce, kakaa, strouhaného kokosu, oleje a medu, potřený jemným kokosovým krémem, ozdobený kokosovými hoblinkami.
Ingredience:
Na těsto: | |
260 g | hladké mouky |
90 g | medu |
60 g | strouhaného kokosu |
250 ml | podmáslí |
80 ml | oleje |
3 lžíce | kakaa |
2 lžičky | kypřicího prášku do pečiva |
1/4 lžičky | jedlé sody |
1 ks | vejce |
Na krém: | |
450 ml | kokosového mléka |
4 lžíce | cukru |
1 lžíce | vanilkového jádra |
1 lžíce | rozpuštěného másla |
1 ks | sáčku pudinkového prášku |
Na ozdobení: | |
75 g | kokosových hoblinek |
Postup:
1. V míse smícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, strouhaným kokosem, kakaem a jedlou sodou
2. Rozklepnuté vejce rozmícháme s medem, olejem, podmáslím, pak vzniklou směs nalijeme do mísy a vypracujeme těsto, které nalijeme do papírových formiček na muffiny naskládaných na plechu a pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušné na 160 °C)
3. Na krém svaříme pudinkový prášek, kokosové mléko a cukr, poté do směsi vmícháme vanilkové jádro, rozpuštěné máslo a necháme vychladnout
4. Nakonec krémem potřeme vychladlé muffiny a ozdobíme kokosovými hoblinkami.