Pečený moučník z mouky, čokolády, smetany a dalších ingrediencí, servírovaný potřený meruňkovým džemem, zdobený šlehačkou a kousky meruněk.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | polohrubé mouky |
150 g | hnědého cukru |
100 g | sušených měkkých meruněk |
50 g | hořké čokolády |
50 g | másla |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 lžička | mletého anýzu |
2 ks | vajec |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
tuk na vymazání formy | |
polohrubá mouka na vysypání | |
Na dohotovení: | |
100 ml | smetany ke šlehání |
60 g | meruňkového džemu |
sušené meruňky na ozdobu |
Postup:
1. Rozklepnutá vejce a hnědý cukr vyšleháme do hladké pěny
2. Do rozpuštěného másla dáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a mícháme do rozpuštění, potom ji vmícháme do vaječné pěny, přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mletým anýzem a nakonec vmícháme smetanu a na drobno nakrájené meruňky
3. Pak těstem naplníme do 2/
3 tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formičky na muffiny, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 20 minut, po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a poté je vyklepneme
4. Upečené muffiny dáme do papírových košíčků, vršky potřeme meruňkovým džemem, ozdobíme do tuha vyšlehanou smetanou a kousky meruněk.