REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové muffiny II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený moučník z mouky, čokolády, smetany a dalších ingrediencí, servírovaný potřený meruňkovým džemem, zdobený šlehačkou a kousky meruněk.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
150 ghnědého cukru
100 gsušených měkkých meruněk
50 ghořké čokolády
50 gmásla
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkamletého anýzu
2 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání
Na dohotovení:
100 mlsmetany ke šlehání
60 gmeruňkového džemu
sušené meruňky na ozdobu

Postup:

1. Rozklepnutá vejce a hnědý cukr vyšleháme do hladké pěny
2. Do rozpuštěného másla dáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a mícháme do rozpuštění, potom ji vmícháme do vaječné pěny, přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mletým anýzem a nakonec vmícháme smetanu a na drobno nakrájené meruňky
3. Pak těstem naplníme do 2/
3 tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formičky na muffiny, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 20 minut, po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a poté je vyklepneme
4. Upečené muffiny dáme do papírových košíčků, vršky potřeme meruňkovým džemem, ozdobíme do tuha vyšlehanou smetanou a kousky meruněk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy