REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové bábovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčné bábovičky z mouky, cukru, vajec, másla a čokolády.


Ingredience:
185 gtmavé čokolády
185 gmásla
165 gtmavého třtinového cukru
115 ghladké mouky
1 lžíčkakypřicího prášku
4 ksvajec

Postup:

1. Do rendlíku dáme nalámanou tmavou čokoládu, na menší kousky nakrájené změklé máslo a na co nejmenším plameni za stálého míchání zahříváme, dokud nevznikne hladká směs
2. Pak ji dáme do mísy, postupně do ní zašleháme vejce, třtinový cukr a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva
3. Vzniklé těsto rozdělíme do zapékacích mističek o objemu asi 250 ml, které vyskládáme do pekáčku s vroucí vodou (voda musí sahat do poloviny výšky mističek)
4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Doporučení:

Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy