REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová roláda s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený čokoládový korpus potřený krémem, pokladený malinami, stočený a posypaný cukrem, v lednici ztuhnutý, servírovaný nakrájený na plátky.


Ingredience:
120 gmoučkového cukru
50 gčokolády na vaření
50 ghrubé mouky
5 gkakaa
5 ksvajec
trochu tuku na pečicí papír
trochu moučkového cukru nebo kakaa na poprášení
Na náplň:
1-2 lžícemoučkového cukru
1 lžícemásla
200 mlsmetany na šlehání 33%
150 gzakysané smetany
100 gčokolády na vaření
1 kssáčku vanilkového cukru
hrst malin
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Žloutky a moučkový cukr vyšleháme do bílé pěny, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přidáme kakao, na jemno nastrouhanou čokoládu a promícháme
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a s prosátou hrubou moukou postupně zlehka vmícháme ke žloutkům s čokoládou
3. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pomaštěným pečicím papírem a 8-10 minut pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, pak upečený plát poprášíme moučkovým cukrem nebo kakaem, překlopíme na čistou utěrku nebo papír, pečicí papír sloupneme a stočíme do rolády
4. Do mísy nalámeme čokoládu, přidáme máslo a vanilkový cukr a ve vodní lázni za občasného míchání čokoládu rozpustíme, pak do tekuté čokolády zašleháme kysanou smetanu a vyšleháme krém, nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku s cukrem
5. Roládu rozvineme, potřeme po celé ploše krémem, poklademe malinami a opět stočíme, posypeme moučkovým cukrem a necháme v chladničce ztuhnout, potom nakrájíme na jednotlivé plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy