REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený jahodami, stočený, posypaný čokoládovými hoblinkami, nakonec ozdobený jahodami.


Ingredience:
125 gcukru krupice
80 ghladké mouky
50 gkakaa
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku čokoládového pudinkového prášku
hladká mouka na poprášení korpusu
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gjahod
50 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
50 gčokoládových hoblinek
5 ksjahod

Postup:

1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s pudinkovým práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15minut, pak sundáme z plechu, povrch poprášíme hladkou moukou, korpus otočíme na čistý papír a necháme zcela vychladnout, potom opatrně odtrhneme pečicí papír
3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a šlehačkou
4. Dvě třetiny náplně rozetřeme na povrch korpusu, na ni rozložíme na plátky nakrájené jahody a roládu pomocí papíru stočíme, zabalíme do papíru a dáme do chladničky ztuhnout
5. Ztuhlou roládu vybalíme, její povrch potřeme většinou zbylé náplně, obalíme v čokoládových hoblinkách a nakrájíme na plátky
6. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku a na každý řez nastříkáme pusinku, do které zapíchneme 2 tenké jahodové plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy