Piškotový korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený jahodami, stočený, posypaný čokoládovými hoblinkami, nakonec ozdobený jahodami.
Ingredience:
125 g | cukru krupice |
80 g | hladké mouky |
50 g | kakaa |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku čokoládového pudinkového prášku |
hladká mouka na poprášení korpusu | |
Na náplň: | |
250 g | měkkého tvarohu |
200 g | jahod |
50 g | moučkového cukru |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
50 g | čokoládových hoblinek |
5 ks | jahod |
Postup:
1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s pudinkovým práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15minut, pak sundáme z plechu, povrch poprášíme hladkou moukou, korpus otočíme na čistý papír a necháme zcela vychladnout, potom opatrně odtrhneme pečicí papír
3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a šlehačkou
4. Dvě třetiny náplně rozetřeme na povrch korpusu, na ni rozložíme na plátky nakrájené jahody a roládu pomocí papíru stočíme, zabalíme do papíru a dáme do chladničky ztuhnout
5. Ztuhlou roládu vybalíme, její povrch potřeme většinou zbylé náplně, obalíme v čokoládových hoblinkách a nakrájíme na plátky
6. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku a na každý řez nastříkáme pusinku, do které zapíchneme 2 tenké jahodové plátky.