REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený jahodami, stočený, posypaný čokoládovými hoblinkami, nakonec ozdobený jahodami.


Ingredience:
125 gcukru krupice
80 ghladké mouky
50 gkakaa
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku čokoládového pudinkového prášku
hladká mouka na poprášení korpusu
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gjahod
50 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
50 gčokoládových hoblinek
5 ksjahod

Postup:

1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s pudinkovým práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15minut, pak sundáme z plechu, povrch poprášíme hladkou moukou, korpus otočíme na čistý papír a necháme zcela vychladnout, potom opatrně odtrhneme pečicí papír
3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a šlehačkou
4. Dvě třetiny náplně rozetřeme na povrch korpusu, na ni rozložíme na plátky nakrájené jahody a roládu pomocí papíru stočíme, zabalíme do papíru a dáme do chladničky ztuhnout
5. Ztuhlou roládu vybalíme, její povrch potřeme většinou zbylé náplně, obalíme v čokoládových hoblinkách a nakrájíme na plátky
6. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku a na každý řez nastříkáme pusinku, do které zapíchneme 2 tenké jahodové plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy