REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený jahodami, stočený, posypaný čokoládovými hoblinkami, nakonec ozdobený jahodami.


Ingredience:
125 gcukru krupice
80 ghladké mouky
50 gkakaa
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku čokoládového pudinkového prášku
hladká mouka na poprášení korpusu
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gjahod
50 gmoučkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
50 gčokoládových hoblinek
5 ksjahod

Postup:

1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku s pudinkovým práškem a kakaem
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15minut, pak sundáme z plechu, povrch poprášíme hladkou moukou, korpus otočíme na čistý papír a necháme zcela vychladnout, potom opatrně odtrhneme pečicí papír
3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a šlehačkou
4. Dvě třetiny náplně rozetřeme na povrch korpusu, na ni rozložíme na plátky nakrájené jahody a roládu pomocí papíru stočíme, zabalíme do papíru a dáme do chladničky ztuhnout
5. Ztuhlou roládu vybalíme, její povrch potřeme většinou zbylé náplně, obalíme v čokoládových hoblinkách a nakrájíme na plátky
6. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku a na každý řez nastříkáme pusinku, do které zapíchneme 2 tenké jahodové plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy