REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové brownie s broskvemi (bez mouky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké odlehčené mlsání. Dezert vhodný do menu na snížení hmotnosti, ovšem díky nepřítomnosti mouky je skvělý například i pro lidi s alergií na lepek.


Ingredience:
100 gmletých nebo rozmixovaných ořechů
80 ghořké čokolády
3 lžíceghí
1–2 lžícestéviového sladidla PECVA
3 ksbílky
2 ksžloutky
2 ksbroskve
máslo nebo kokosový olej na vymazání
mleté ořechy na vysypání formy
strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu

Postup:
  1. Nejdříve si vymažte formu tukem a vysypte mletými ořechy nebo kokosem, troubu předehřejte na 180 °C
  2. Broskve umyjte, vyjměte pecku a nakrájejte na měsíčky
  3. Připravte vodní lázeň, nad kterou rozpustíte ghí a čokoládu, po rozpuštění odstavte z tepla
  4. Namelte ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimíchejte
  5. V jedné míse vyšlehejte žloutky, přidejte sladidlo nebo kokosový cukr, vyšlehejte do světlé pěny, v druhé míse zase bílky do tuhého sněhu, vyšlehané žloutky i bílky postupně vmíchejte k čokoládové směsi
  6. Těsto vlijte do připravené formy, povrch pokryjte měsíčky broskve, posypte kokosem a případně kousky hořké čokolády
  7. Pečte přibližně 30 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy