REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnkový perník pro bezlepkáře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký perník z plechu vhodný pro osoby s bezlepkovou dietou.


Ingredience:
2 hrnkybezlepkové mouky
1 hrnekcukru krupice
1 hrnekoleje
3/4 hrnkuvlažného mléka
1 sáčekkypřícího prášku do perníku
3 lžícemedu
2 lžícekakaa
2 ksvejce
(rozinky, ořechy nebo třeba kandované ovoce)
Na dohotovení:
tuk na vymazání plechu
čokoládová poleva, marmeláda ...
bezlepková mouka na vysypání plechu

Postup:

1. V teplém mléce rozpustíme med
2. Vajíčka ušleháme spolu s cukrem a olejem, nakonec přimícháme mléko s rozpuštěným medem
3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, pak spojíme obě směsi, tedy tekutou se sypkou, dle chuti můžeme do perníku přidat i rozinky, ořechy nebo třeba kandované ovoce
4. Hmotu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 20-25 minut
5. Upečený a vychladlý perník můžeme posypat cukrem, nebo naplnit marmeládou, pokapat čokoládovou polevou a pod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy