Sladký perník z plechu vhodný pro osoby s bezlepkovou dietou.
Ingredience:
2 hrnky | bezlepkové mouky |
1 hrnek | cukru krupice |
1 hrnek | oleje |
3/4 hrnku | vlažného mléka |
1 sáček | kypřícího prášku do perníku |
3 lžíce | medu |
2 lžíce | kakaa |
2 ks | vejce |
(rozinky, ořechy nebo třeba kandované ovoce) | |
Na dohotovení: | |
tuk na vymazání plechu | |
čokoládová poleva, marmeláda ... | |
bezlepková mouka na vysypání plechu |
Postup:
1. V teplém mléce rozpustíme med
2. Vajíčka ušleháme spolu s cukrem a olejem, nakonec přimícháme mléko s rozpuštěným medem
3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, pak spojíme obě směsi, tedy tekutou se sypkou, dle chuti můžeme do perníku přidat i rozinky, ořechy nebo třeba kandované ovoce
4. Hmotu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 20-25 minut
5. Upečený a vychladlý perník můžeme posypat cukrem, nebo naplnit marmeládou, pokapat čokoládovou polevou a pod.
Čokoládové brownie s broskvemi (bez mouky)
Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, datlemi a malinami