Pokud se Vám nechce čočku dlouho sáhodlouze namáčet, zvolte tu konzervovanou. Skvěle chutná, poslouží jako zdravé zahuštění do polévek a mimo jiné se hodí třeba i pro přípravu pomazánek. Ta konzervovaná je navíc perfektní pro rychlou přípravu zeleninového salátu. Vyzkoušejte například tento recept.
Ingredience:
2 plechovky (425 ml) | Bonduelle Vapeur čočky |
3 ks | nadrobno nakrájené nakládané okurky |
1 ks | nadrobno nakrájená cibule |
1 ks | nadrobno nakrájená červená paprika |
1 ks | nadrobno nakrájená žlutá paprika |
kuskus nebo tarhoňa | |
olivový olej | |
ocet | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Čočku propláchněte pod vodou a smíchejte s ostatní nakrájenou zeleninou.
- Zakápněte olejem, octem a dochuťte solí, případně cukrem.
Recept k článku: Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny