REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový salát s majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařené čočky smíchaný se sterilizovanou kapií a okurkou, ochucený majonézou smíchanou s kečupem, hořčicí, octem, cukrem a solí.


Ingredience:
250 gčočky
150 gsterilizovaných okurek
150 gsterilizované kapie
150 gmajonézy
2 lžícekečupu
2 lžícehořčice
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Čočku si přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, poté ji v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Sterilizovanou okurku a kapii si nakrájíme na nudličky
3. Majonézu smícháme s kečupem, hořčicí, špetkou cukru, octem a solí
4. Do misky vložíme okapanou čočku, nakrájenou okurku a kapii a důkladně promícháme s ochucenou majonézou
5. Hotový salát necháme několik hodin odležet v chladu, poté servírujeme jako samostatný chod nebo přílohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy