REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový salát s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené bílé fazole promíchané se sterilizovaným hráškem a cibulí, ochucené zálivkou z hořčice, oleje, vody, nasekané petrželky a sterilizované okurky, cukru, soli, octa a nakrájeného vařeného vejce.


Ingredience:
300 gbílých fazolí
200 gsterilizovaného hrášku
1 kscibule
ocet
sůl
Na zálivku:
1 kssterilizované okurky
1 ksvejce
4 lžíceoleje
3 lžícevody
1 lžícehořčice
1 lžícecukru
1 lžíceocta
petrželka
sůl

Postup:

1. Fazole si přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme alespoň 3 hodiny máčet, potom fazole v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat a ještě horké promícháme s trochou octa, solí a necháme vychladnout
2. Poté si sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Pak si připravíme suroviny na zálivku, vejce si uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, sterilizovanou okurku a petrželku si nasekáme na drobné kousky
4. Samotnou zálivku připravíme, že si ve vodě rozpustíme špetku soli a cukr, přidáme ocet, hořčici, petrželku, sterilizovanou okurku a za neustálého míchání metličkou přikapáváme olej, nakonec vmícháme nakrájené vejce
5. Poté si do misky vložíme okapané vychladlé fazole, okapaný hrášek, nakrájenou cibuli a vše zalijeme připravenou zálivkou
6. Salát důkladně promícháme a necháme odležet v chladu, poté servírujeme buď jako přílohu nebo samostatný chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy