Vařené bílé fazole promíchané se sterilizovaným hráškem a cibulí, ochucené zálivkou z hořčice, oleje, vody, nasekané petrželky a sterilizované okurky, cukru, soli, octa a nakrájeného vařeného vejce.
Ingredience:
300 g | bílých fazolí |
200 g | sterilizovaného hrášku |
1 ks | cibule |
ocet | |
sůl | |
Na zálivku: | |
1 ks | sterilizované okurky |
1 ks | vejce |
4 lžíce | oleje |
3 lžíce | vody |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | cukru |
1 lžíce | octa |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Fazole si přebereme, propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme alespoň 3 hodiny máčet, potom fazole v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat a ještě horké promícháme s trochou octa, solí a necháme vychladnout
2. Poté si sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Pak si připravíme suroviny na zálivku, vejce si uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, sterilizovanou okurku a petrželku si nasekáme na drobné kousky
4. Samotnou zálivku připravíme, že si ve vodě rozpustíme špetku soli a cukr, přidáme ocet, hořčici, petrželku, sterilizovanou okurku a za neustálého míchání metličkou přikapáváme olej, nakonec vmícháme nakrájené vejce
5. Poté si do misky vložíme okapané vychladlé fazole, okapaný hrášek, nakrájenou cibuli a vše zalijeme připravenou zálivkou
6. Salát důkladně promícháme a necháme odležet v chladu, poté servírujeme buď jako přílohu nebo samostatný chod.