REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový prejt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravý luštěninový pokrm z krkonošské kuchyně podávaný většinou s čerstvým tmavým chlebem a okurkou nebo kysaným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
200 ghnědé čočky
200 gjáhel
4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
3 lžícesádla
mletý černý pepř
voda
sůl
sádlo na vymazání zapékací misky
misky na zapékání

Postup:

1. Čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, pak ji ve vodě necháme 2 hodiny nabobtnat
2. Nabobtnanou čočku uvaříme v téže vodě doměkka, solíme až před koncem vaření
3. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, vsypeme ji do 300 ml osolené vroucí vody a pod pokličkou, na mírném ohni 15 minut vaříme (nemícháme)
4. Povařené jáhly odstavíme a přikryté necháme 5-10 minut dojít
5. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek
6. Vmícháme důkladně okapané jáhly, čočku, vše okořeníme pepřem a dochutíme solí
7. Misky na zapékání naplníme směsí a v troubě, vyhřáté na 180 °C, zapékáme 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy