REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibuláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykynuté těsto rozválené na plát, z kterého se hrnkem vykrajují kolečka, která se spolu s cibulí zapékají v troubě dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
2,5 dclvlažné vody
1,5 dcloleje
4 kscibule
1 ksvejce
1 kskostky droždí
1 lžičkasoli
sádlo na vymazání plechu
špetka cukru
kmín

Postup:

1. Z cukru, trošky mouky a vlažné vody si připravíme kvásek, necháme ho vzejít
2. Kvásek, olej, vodu, mouku a sůl dobře zaděláme a připravíme si kynuté těsto, když vykyne rozválíme ho na plát 1 cm silný z kterého hrnkem vykrájíme kolečka o průměru 7 cm
3. Kolečka posypeme nasekanou cibulí, tu zatlačíme dovnitř, narovnáme na sádlem vymazaný plech, posypeme solí a kmínem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 25-30 minut.

Doporučení:

Cibuláčky chutnají skvěle k pivu nebo vínu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy