REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Camprat z Podkrkonoší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový pokrm z brambor, hladké mouky, cibule a dalších ingrediencí, servírovaný nejlépe s podmáslím nebo kyselým mlékem.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 ghladké mouky
20 clmléka
4 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 ksvětší cibule
sádlo
sůl

Postup:

1. Oškrabané brambory nastrouháme, chvíle necháme stranou, pak část vody slijeme
2. K bramborám přidáme vařící mléko, strouhanou cibuli, česnek rozetřený se solí, vajíčka, mouku a vše důkladně promícháme
3. Na pekáči rozpálíme sádlo, nalijeme na něj těsto a v předehřáté troubě, na 190-200 °C, zapečeme
4. Jakmile se po krajích utvoří růžová kůrčičky, těsto obracečkou převrátíme a pečeme dál (obracíme postupně tak dlouho, až je pokrm prostoupen připečenými kůrkami a leskne se uvolněným tukem).

Doporučení:

Zapijí se podmáslím nebo kyselým mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy