REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burián z Hlinecka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský pokrm připravený z den předem uvařených brambor, nastrouhaných jablek, krupice, vajec a mléka.


Ingredience:
800 gbrambor uvařených ve slupce
400 gjablek
150 gkrupice
1 ksvejce
mléko podle potřeby
tuk na pekáč
sůl

Postup:

1. Den předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme
2. Přidáme nastrouhaná jablka, vejce, špetku soli, krupici a tolik mléka, aby vzniklo hustší těsto (aby v něm stála vařečka)
3. Vlijeme do dobře vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy