Přílohový salát z povařené cizrny ochucené zálivkou, promíchané s rajčaty, paprikou, balkánským sýrem a bylinkami.
Ingredience:
500 g | cizrny |
150 g | balkánského sýra |
100 g | sardelové nebo sezamové pasty |
2-3 ks | rajčat |
2 ks | barevných masitých paprik |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 ks | menší salátové okurky |
1 ks | velké cibule |
šťáva z 1 ks většího citrónu | |
bylinky | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody, pak ji ve stejné vodě uvaříme doměkka
2. Sardelovou nebo sezamovou pastu rozetřeme s citrónovou šťávou, solí, pepřem a rozetřenými stroužky česneku, podle potřeby zálivku nastavíme 1-2 lžícemi vody, promícháme s cizrnou
3. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s pokrájenými rajčaty, kostičkami okurky a kousky paprik zbavených jadřinců
4. Zeleninu promícháme s ochucenou cizrnou a balkánským sýrem, případně ještě osolíme
5. Salát ozdobíme snítky bylinek a můžeme podávat.