REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový salát s balkánským sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát z povařené cizrny ochucené zálivkou, promíchané s rajčaty, paprikou, balkánským sýrem a bylinkami.


Ingredience:
500 gcizrny
150 gbalkánského sýra
100 gsardelové nebo sezamové pasty
2-3 ksrajčat
2 ksbarevných masitých paprik
1-2 ksstroužky česneku
1 ksmenší salátové okurky
1 ksvelké cibule
šťáva z 1 ks většího citrónu
bylinky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody, pak ji ve stejné vodě uvaříme doměkka
2. Sardelovou nebo sezamovou pastu rozetřeme s citrónovou šťávou, solí, pepřem a rozetřenými stroužky česneku, podle potřeby zálivku nastavíme 1-2 lžícemi vody, promícháme s cizrnou
3. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s pokrájenými rajčaty, kostičkami okurky a kousky paprik zbavených jadřinců
4. Zeleninu promícháme s ochucenou cizrnou a balkánským sýrem, případně ještě osolíme
5. Salát ozdobíme snítky bylinek a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy