Okapaná konzervovaná cizrna smíchaná s půlkami cherry rajčátek, cibulí a kostičkami balkánského sýra, ochucená zálivkou.
Ingredience:
600-800 g | konzervované cizrny |
400 g | cherry rajčátek |
150 g | balkánského sýra |
1-2 ks | nejlépe červené cibule |
lístky bazalky | |
Na zálivku: | |
5 lžic | olivového oleje |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme salátovou zálivku; šťávu z citrónu promícháme s olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí, necháme chvíli stát
2. Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme důkladně okapat
3. Balkánský sýr promícháme spolu s oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibulí, půlkami cherry rajčátek, lístky bazalky a cizrnou
4. Salát zalijeme zálivkou, ještě jednou promícháme a můžeme podávat.