REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový salát z konzervované cizrny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okapaná konzervovaná cizrna smíchaná s půlkami cherry rajčátek, cibulí a kostičkami balkánského sýra, ochucená zálivkou.


Ingredience:
600-800 gkonzervované cizrny
400 gcherry rajčátek
150 gbalkánského sýra
1-2 ksnejlépe červené cibule
lístky bazalky
Na zálivku:
5 lžicolivového oleje
šťáva z 1/2 ks citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme salátovou zálivku; šťávu z citrónu promícháme s olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí, necháme chvíli stát
2. Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme důkladně okapat
3. Balkánský sýr promícháme spolu s oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibulí, půlkami cherry rajčátek, lístky bazalky a cizrnou
4. Salát zalijeme zálivkou, ještě jednou promícháme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy