REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto přelité citrónovo-pomerančovým krémem, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
180 ghladké mouky
100 gmásla
50 gcukru
2-3 lžícevody
špetka soli
Na citrónovo-pomerančový krém:
200 gpískového cukru
100 gměkkého másla
20 gmoučkového cukru na posypání
5 ksvajec
1 kspomeranč
šťáva z 3 ks citrónů

Postup:

1. Z mouky, másla, soli, cukru a vody uhněteme kuličku, kterou uložíme na 20 minut do chladničky
2. Odpočinuté těsto vyválíme asi na 4 mm silnou kulatou placku, kterou vyložíme dno kulaté, tukem vymazané dortové formy
3. Cukr rozšleháme s vejci, přidáme máslo a společně šleháme do pěny, pak po troškách přidáme citrónovou šťávu, znovu prošleháme a krém nalijeme na těsto
4. V troubě vyhřáté na 150 °C pečeme asi 30 minut
5. Těsně před podáním zasypeme povrch koláče moučkovým cukrem.

Doporučení:

Koláč můžeme podávat ještě vlahý nebo studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy