REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónové & borůvkové cupcaky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte úžasné cupcaky z Hery, hladké mouky, nastrouhané citronové kůry, vajíček a cukru, po upečené ozdobené borůvkovou polevou a ovocem.


Ingredience:
175 gHera máslová příchuť
175 gkrupicového cukru
150 ghladké mouky
100 gborůvek
1 lžičkaprášku na pečení
3 ksstřední vajíčka
najemno nastrouhaná citrónová kůra z 1 citrónu
Na polevu:
250 gmoučkového cukru
100 gHera máslová příchuť
2 lžíceborůvkového džemu
Zdobení:
150 gborůvek
Ostatní:
košíčky na cupcake

Postup:
  1. Rostlinný tuk Hera – máslová příchuť vyšleháme do hladka s krupicovým cukrem
  2. Přidáme jedno vejce a citrónovou kúru, zatímco šleháme do hladka
  3. Prosejeme mouku a jemně přimícháme do směsi, následně pomalu přidáváme omyté a osušené borůvky
  4. Připravíme si plech, který vyložíme košíčky na cupcake a vlijeme do nich připravenou směs
  5. Směs vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme po dobu 35-40 minut
  6. Připravíme polevu; smícháme Heru máslovou s cukrem, zdobící pytlík naplníme polovinou připravené polevy, následně v míse smícháme zbylou směs s borůvkovým džemem, pořádně zamícháme a poté naplníme směsí zdobící pytlík
  7. Muffiny přelijeme polevou, pokud máme, využijeme hvězdicový nástavec
  8. Nakonec dozdobíme čerstvým ovocem.
Doporučení:

Zde máte také videorecept, stačí kliknout a video se spustí:

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy