Salát ze sójového masa a zeleniny.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
240 g | pitné vody |
150 g | zeleniny sterilované |
bez nálevu | |
150 g | okurek sterilovaných |
bez nálevu | |
150 g | cibule |
120 g | sójového masa (kostky) |
100 g | papriky sterilované |
bez nálevu | |
80 g | kukuřice sterilované |
bez nálevu | |
50 g | oleje |
15 g | sójové omáčky |
10 g | polévkového koření |
10 g | cukru |
10 g | octa |
10 g | soli |
1 g | mletého pepře |
Postup:
1. Kostky sójového masa předem namočíme do vody se solí a polévkovým kořením
2. Po dostatečném nabobtnání sójové maso vaříme asi 20 minut
3. Potom necháme vsáknout vývar až do vychladnutí
4. Přebytečnou tekutinu slijeme
5. K vychlazenému masu přidáme okapanou zeleninovou směs, nudličky papriky, kostičky okurek, kukuřici a na kolečka nakrájenou cibuli
6. Vše promícháme s nálevem připraveným rozmícháním oleje, sójové omáčky, octa, cukru, mletého pepře a soli.