Opečené kousky kuřecího masa s podušenými ředkvičkami, paprikou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
700 g | kuřecích prsou nebo vykostěných stehýnek |
3 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1,5 lžíce | kukuřičného škrobu (maizeny) |
1lžíce | strouhaného čerstvého zázvoru |
1,5 ks | svazku ředkviček |
1 ks | zelené papriky |
kousek kostky drůbežího bujonu | |
voda |
Postup:
1. Kukuřičný škrob promícháme s trochou studené vody a dáme stranou
2. V pánvi nebo woku na rozehřátém oleji zprudka osmahneme ze všech stran očištěné na kousky nakrájené maso a poté ho vyjmeme děrovanou naběračkou
3. Do pánve vsypeme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné na klínky nakrájené ředkvičky, zalijeme lžící vody a přikryté krátce podusíme (asi 3 minuty)
4. Potom do pánve vrátíme maso, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku i rozdrobený kousek drůbežího bujonu, vše promícháme, vlijeme škrob a za stálého míchání krátce povaříme, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.
Podáváme s vařenou rýží ve směsi s divokou rýží.