REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská pánev s ředkvičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky kuřecího masa s podušenými ředkvičkami, paprikou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
700 gkuřecích prsou nebo vykostěných stehýnek
3 lžícesójové omáčky
2 lžícerostlinného oleje
1,5 lžícekukuřičného škrobu (maizeny)
1lžícestrouhaného čerstvého zázvoru
1,5 kssvazku ředkviček
1 kszelené papriky
kousek kostky drůbežího bujonu
voda

Postup:

1. Kukuřičný škrob promícháme s trochou studené vody a dáme stranou
2. V pánvi nebo woku na rozehřátém oleji zprudka osmahneme ze všech stran očištěné na kousky nakrájené maso a poté ho vyjmeme děrovanou naběračkou
3. Do pánve vsypeme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné na klínky nakrájené ředkvičky, zalijeme lžící vody a přikryté krátce podusíme (asi 3 minuty)
4. Potom do pánve vrátíme maso, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku i rozdrobený kousek drůbežího bujonu, vše promícháme, vlijeme škrob a za stálého míchání krátce povaříme, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží ve směsi s divokou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy