REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový chleba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný chléb s jemnou měkkou kůrčičkou vonící fantasticky po cibuli. Tu ucítíte i po zakousnutí do chutné střídky chleba, ovšem nepůsobí tam rušivě, ba naopak, chleba, cibulovou vložkou, dostává další chuťový rozměr.


Ingredience:
Rozpis na 2 bochníky:
800 ghladké mouky
42 g (1 kostka)čerstvého droždí
500 mlvody
4 lžícemléka
2 lžičkykmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
Na vložku:
3-4 ksvětší cibule
2 lžícerostlinného oleje
Na potírání:
1/2 hrnkuvody
1 lžíceocta
Ostatní:
mouka na pomoučení pracovní plochy, pečící papír

Postup:
  1. Připravíme si kvásek; do vlažné vody v hrnku nasypeme cukr, rozdrobím droždí zamícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek, většinou stačí 10 až 15 minut
  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na drobno, orestujeme na oleji pěkně dozlatova, necháme prochladnout
  3. Ve velké míse smícháme sypké suroviny, pak do nich zapracujeme tekuté složky, nakonec přidáme i orestovanou cibuli a vzejitý kvásek, vše zpracujeme v celistvé těsto, to necháme pod čistou hadrovou utěrkou kynout cca 60 minut
  4. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, z každé vytvarujeme bochník, položíme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryté hadrovou utěrkou necháme kynout dalších 30 minut
  5. Chleby potřeme vodou smíchanou s octem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme 5 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a pečeme cca 40-45 minut, každých 10 až 15 minut bochníky potíráme octovou vodou, stejně tak je potřeme, když upečené cibulové chleby vytáhneme z trouby.
Doporučení:

Cibulový chléb krájíme, až bude úplně prochladlý!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy