Tento chilli jam se hodí téměř ke všem druhům studených mas. Postačí vám food processor, do kterého nahážete všechny suroviny a pomelete na jemno. Vřele doporučuji vyzkoušet.
Ingredience:
10 ks | červených paprik – ne kapie |
10 ks | chilli papriček červených (štiplavost je na vás) |
2x 400 g | plechovky rajčat |
500 g | cukru (tip muscovado) |
1 ks | hlávku česneku |
1 ks | menší zázvor |
Postup:
- Do food procesoru vložíme papričky, zázvor, česnek a na jemno posekáme, pokud nemáte food procesor, všechno nakrájejte na jemno
- Přemístíme do hrnce se širokým dnem, přidejte cukr a rajčata, pomalu vařte přibližně hodinu a půl do zhoustnutí, průběžně míchejte, aby se nepřipálil
- Okořeníme, přidáme nať a podáváme.
Další podobné recepty najdete na kolachella.blogspot.com nebo na blog.kitchenaid.cz.