REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake ze tří ingrediencí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak málo ingrediencí někdy stačí na chutný pokrm. Tento cheesecake je asi rekordmanem, dá se totiž připravit jen ze tří surovin! Z mascarpone nebo krémového (smetanového) nesoleného sýra, bílé nebo tmavé čokolády a vajíček. Recept pochází z Japonska, v originále má název: Japanese soufflé cheesecake.


Ingredience:
120 gmascarpone nebo smetanového nesoleného sýru
120 gsvětlé, nebo tmavé čokolády
3 ksvajec
Ostatní:
vhodná forma, papír na pečení, voda a moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Vajíčka opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, misku s bílky vložíme do lednice
2. Trouby zapneme a vyhřejeme ji na 170 °C
3. Čokoládu nalámeme na kousky, rozpustíme je nejlépe nad parou
4. Vyšleháme bílky do hustého sněhu
5. Do rozpuštěné čokolády přimícháme mascarpone, pak vaječné žloutky a nakonec opatrně i sníh z bílků
6. Do formy, nebo jiné vhodné nádoby vyložené papírem na pečení nalijeme těsto, formu položíme na plech, do kterého nalijeme horkou vodu
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 30 minut, pak trouby vypneme a dezert necháme dojít, necháme ho tedy v troubě dalších 15-20 minut
8. Hotový cheesecake pocukrujeme a vychladlý můžeme podávat.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy