Vršky mladých kopřiv povařené spolu s brambory a cibulí, prolisované nebo rozmixované, dochucené smetanou, máslem, pepřem a solí.
Ingredience:
500 g | vršků mladých kopřiv |
5 lžiček | másla |
4 lžíce | smetany |
5 ks | brambor |
2 ks | cibule |
1 l | vody |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vršky mladých kopřiv důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je vložíme do vařící vody spolu s oloupanými a na kostky nakrájenými brambory a cibulí, slabě osolíme
2. Vaříme na mírném zdroji tepla, dokud brambory nezměknou
3. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme ručním ponorným mixérem
4. Přidáme smetanu a malé kousky másla, zamícháme, ale dále ji již nevaříme, jenom ji ochutíme pepřem a solí, ihned podáváme.
Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.