REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česká polévka z kopřiv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vršky mladých kopřiv povařené spolu s brambory a cibulí, prolisované nebo rozmixované, dochucené smetanou, máslem, pepřem a solí.


Ingredience:
500 gvršků mladých kopřiv
5 lžičekmásla
4 lžícesmetany
5 ksbrambor
2 kscibule
1 lvody
pepř
sůl

Postup:

1. Vršky mladých kopřiv důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je vložíme do vařící vody spolu s oloupanými a na kostky nakrájenými brambory a cibulí, slabě osolíme
2. Vaříme na mírném zdroji tepla, dokud brambory nezměknou
3. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme ručním ponorným mixérem
4. Přidáme smetanu a malé kousky másla, zamícháme, ale dále ji již nevaříme, jenom ji ochutíme pepřem a solí, ihned podáváme.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy