REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnný bochník s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený chleba z celozrnné a hladké mouky, cukru, vejce, bílého jogurtu a soli.


Ingredience:
150 gcelozrnné pšeničné mouky
150 ghladké mouky
20 gcukru krupice
250 mlbílého jogurtu
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžičkajedlé sody
1 ksvejce
špetka soli
voda na potření
mouka na poprášení

Postup:

1. Do mísy prosijeme celozrnnou mouku a hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou, pak přidáme špetku soli, krupicový cukr, vejce rozšlehané v bílém jogurtu a vypracujeme nelepivé těsto
2. Z těsta vytvarujeme bochánek, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho vodou, poprášíme moukou a necháme 15 minut stát
3. Těsto navrchu nařízneme do kříže, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut)
4. Po upečení bochánek přendáme na chladnoucí mřížku a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy